Beiratkoztam egy online kurzusra, ami a fermentált zöldségek elkészítéséről szólt. Mindig is érdekelt a téma, és úgy gondoltam, hogy nem ártana, hogyha bővíteném a saját kis táplálkozási szokásaimat savanyított dolgokkal. Ez a módszer tökéletesen alkalmas ugyanis arra, hogy mindenféle tartósítószer nélkül el tudjuk tenni a feleslegessé vált, amúgy is megromlásra ítélt zöldségeinket. Ezentúl pedig kifejezetten egészséges is...

Szeretem az ecetes savanyúságokat is, de mindig is hatalmas rajongója voltam a savanyú káposztának. Egyszerűen finom, egészséges, és több módon elkészíthető, könnyedén, sokféle ételhez hozzáilleszthető. 

Nem beszélve ugye a székelykáposztáról és a töltöttkáposztáról, ami nálam toplistás étel... Sok füstölthús, zsír és savanyúkáposzta.

Persze a legjobban akkor jön ki a savanyúkáposzta élettani hatása, hogyha nyersen fogyasztjuk, hiszen így támogatjuk a bélflóránkat, és mint tudjuk, az egészség a belekben kezdődik... 

Mit tanultam?

Mindig is érdekelt, hogyan lehet savanyúkáposztát csinálni, de amikor megláttam, hogy ez a technika gyakorlatilag bármely más zöldségfélével is kivitelezhető, még izgatottabb lettem. Persze nekem azt hiszem, hogy a káposzta marad a best...

Ez a kis online kurzus végigkísér az első lépéstől az utolsóig, felhívta a figyelmemet a tipikus hibákra, és még az egész fermentálás elméleti alapját is megérthettem belőle. A művelet pedig egyszerű, és se sok időt, se sok tárgyi eszközt nem követel meg. 

Vélemény

Összességében egyértelműen megérte. Szeretek mindenféle tanfolyamokat elvégezni, és új dolgokat tanulni, főleg ha azok hasznosak a mindennapi életemben, mint ahogy ez is az volt. A szerző előadásmódja abszolút szerethető, az egész valamiféle kedves családi hangulatot áraszt. De ez abszolút egy ilyen témának megfelelő. 

Szeretem ajánlani azokat a dolgokat, amikben hiszek, és amik támogatják az egészségünket. A fermentálás pont egy ilyen dolog.

 

A szerzőnek jeleztem, hogy szeretnék írni egy véleménycikket a tanfolyamáról, aminek az lett az eredménye, hogy kaptam tőle egy 10%-os kuponkódot, amit mindenki használhat, akit érdekel a téma. 

A tanfolyam elérhetősége: https://webuni.hu/kepzes/fermentalt-finomsagok

A kupon, amit használhatsz: FER2017