Kinek kell ezt bemutatni, de azért mégis :-)

Ez lenne a mindenki által ismert csodálatos tápanyagösszeállítási módszer, vagyis bemegyünk a BÓTba, és megvesszük a zsíros húsokat, mert az finom, ha kisütjük, meg hozzá a krumplit, mert az is finom, ha kisütjük. De mondhattam volna tésztát és disznó pörköltöt is. Ezt a táplálkozási hozzáállást - azt hiszem -, hogy senkinek nem kell bemutatnom, se az eredményét, ehhez elég csak körbenéznünk, és biztosan látunk a közeli-távoli ismerőseink között olyat, aki már cukorbetegségre gyógyszert szed, vagy majd fog, de az is lehet, hogy már inzulin injekció nélkül nem tud élni, vagy ami még ennél is rosszabb, akár hiányzik egy-két végtagja, ha egyáltalán még él. Na nem akarom túldrámázni a helyzetet, de mindenféle ilyen nélkül is igen szomorú, hogy a cukorbetegségben a lakosság nagyjából 10%-a érintett többé vagy kevésbé. A többi betegséget fel sem sorolom, mert minek. Igen. Igen. Igen. Ezek ÖSSZEFÜGGNEK a táplálkozási szokásainkkal. Ha nem hiszed, járj utána. Felőlem persze maradhatsz a Temető Expresszen is, a te döntésed.

Na de alapvetően a legnagyobb probléma azért van, mert borzasztó nagy mennyiségű, sokféle zsírt visznek be, mindezt egy hatalmas mennyiségű szénhidráttal. A fehérje az többnyire épphogy eléri a minimum szintet inkább, mintsem túl lenne adagolva. A szénhidrát egy gyorsan elérhető energiaforrás, ami hasznos, hogyha naponta többször futsz a busz után (vagy netán testépítő vagy vagy távfutó vagy bármi vagy, ahol TÉNYLEG mozogsz), de igencsak felesleges a fotelben tespedten a tévét bámulva.

Tehát primitiv sporttudományi alapszabályunk: ha nem mozogsz, minek a szénhidrát? Megmondom én: abból lesz a zsír! :-D Ezt az eredményt  garantálja a mellé elfogyasztott nagy mennyiségű és nagy kalóriaértékű zsír. 

Ha nincs semmi bajod, a vérképed rendben van, fájdalmaid nincsenek, mozogsz sokat, nem vagy elhízott, a vérnyomásod normális, az ereid rendben vannak, vagyis egészségesnek mondhatunk, akkor nem muszáj változtatnod semmin. Komolyan. Vannak, akik 85 évet élnek, és napi 3 doboz cigit szívnak 50 éven át. A kivétel erősíti a szabályt. Azért persze tovább olvashatsz, hátha találsz pár apró trükköt, amivel mégis tehetsz magadért valamit.

Ez az a táplálkozási módszer, amin BÁRMIT VÁLTOZTATSZ, csak jót tehetsz magadnak. Ha mégis ehhez az étrendhez ragaszkodsz, hagyj a testednek hetente 1 nap pihenőt úgy, hogy zöldségleveket iszol és vizet. Afféle böjtként.