A PSMF diéta az egyik leghatékonyabb, leggyorsabb, tudományos módja a zsírból fogyásnak. A megalkotásának a célja az volt, hogy a lehető legkevesebb izomveszteséggel, a lehető legtöbb zsírvesztést produkáljuk, a lehető legrövidebb idő alatt. Álom jól hangzik... és annyi teljesen nevetséges szuperdiéta kering az interneten, hogy érdemes beszélni a valóságról is.

Mi az alapanyagcsere (BMR) és mire jó?

2021. Augusztus 08. 07:33

Az alapanyagcsere az az érték, ami megmutatja, hogy teljesen nyugalmi helyzetben az alapvető életfunkcióink fenntartásához mennyi energiára van szükségünk. Tehát ez az az érték, ami mindenképpen szükséges egy nap ahhoz, hogy gondolkodni, emészteni, méregteleníteni, kiválasztani, vért keringetni (satöbbi) tudjunk. És hogy miért jó, ha ezzel tisztában vagyunk?...

Geocaching - kincskereső kirándulás

2021. Július 31. 13:30

Nyár van, és ha a kánikula nem üt be, akkor csodálatos az idő arra, hogy a természetbe kiránduljunk. Azonban néha nehéz kitalálni, hogy mi is legyen az úti célunk. Miért ne kirándulánk egyet úgy, hogy közben még kalandozunk is a családdal?

Ez a nagyszerű játék egyedül, párban, családdal, télen nyáron játszható. Izgalmas, kirándulós, kincskeresős természetben eltöltött idő.

Egy bizonyos kor után szinte borítékolható, hogy találkozni fogunk ízületi problémákkal. Lehet optimistának lennünk, de a helytelen testhasználat, az asszimetriák, a rossz táplálkozás és a nem megfelelő mozgások végzése (vagy éppen mozgások nem végzése) vezet oda - életmód-életmód-életmód -, hogy előbb-utóbb elkerülhetetlenné válik, hogy tudatosan kezdjünk foglalkozni az ízületeinkkel. És mindez nem is kerül nagyon sokba... 

Célkitűzés - Hogyan ne bukj el?

2021. Január 05. 09:05

Minden év elején alap, hogy sokan úgy érzik, ez a tökéletes időpont arra, hogy fogadalmakat tegyenek. Karácsonykor sokszor hanyagoljuk az egészséget, eszünk mindenféle édességeket, vendégségbe megyünk. Ugyanakkor eljön az év eleje, és akkor hirtelen nagyon meg akarunk változni. Mostantól egészségesebben fogunk étkezni, elkezdünk mozogni, és leadunk majd pár kilót, amit olyan régóta akartunk... De a célkitűzés könnyedsége utáni lelkesedés hamar alább szokott hagyni, és nem történik meg az áttörés.